Vliegverkeer Eindhoven Airport komt weer op gang na dichte mist, eerste vlucht vertrokken

1 januari 2020 om 17:38
nl
Het vliegverkeer op Eindhoven Airport komt weer op gang. De eerste vlucht kon woensdagavond rond half zes vertrekken. Ook kon een aantal vliegtuigen landen. Door dichte mist lag de luchthaven al vrijwel de gehele dag plat. In totaal zijn vijftig vluchten geannuleerd.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Een aantal toestellen staat klaar voor vertrek. Het blijft echter afhankelijk van de weersomstandigheden of ze vertrekken, zo meldt de luchthaven.

Het zicht in Eindhoven was zo slecht dat er sinds woensdagochtend half tien niet kon worden geland en opgestegen. Verschillende vliegtuigen moesten uitwijken naar Maastricht en Keulen.

LEES OOK: Dit is waarom Eindhoven Airport veel sneller last heeft van mist dan Schiphol

Informatieprobleem
Het vliegveld heeft ook nog eens problemen met haar site. De informatie over aankomende vluchten klopt niet. Mensen wordt geadviseerd op NOS Teletekst te kijken voor de juiste informatie.

Op oudejaarsdag had Eindhoven Airport ook al last van de mist. Tussen half tien 's ochtends en begin van de middag lag het vliegverkeer stil en 's avonds moesten zelfs vijf vluchten worden geschrapt. Afgelopen maandag had het vliegveld last van een technische storing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.