Buurman van Joey D.: 'We mogen niet naar buiten'

21 januari om 17:57
Bart Meesters
Bart Meesters
De omgeving rond het huis van de 27-jarige Joey D. in de Schoolstraat in Rosmalen is helemaal afgezet. De politie wil D. aanhouden omdat hij is veroordeeld voor moord, maar hij weigert zich over te geven en verschanst zich. Een aantal mensen in de buurt is door de politie uit voorzorg uit hun huis gehaald. "Een zeer dreigende situatie is het wel", zegt een buurtbewoner.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

D. werd dinsdagmiddag veroordeeld tot ruim 15 jaar cel voor de moord op zijn oom, Martie Heesbeen. D. opende het vuur toen de politie hem kwam inrekenen, die schoot daarop terug. Niemand raakte gewond. Er zijn zo'n dertig agenten rond het huis van D. aan de Schoolstraat. Er wordt geprobeerd met hem te onderhandelen via een megafoon.

De politie heeft een aantal mensen uit voorzorg uit hun woning of bedrijf gehaald. Ook is een kinderdagverblijf in de Schoolstraat ontruimd vanwege de omsingeling. Mensen in de buurt is verzocht hun huizen niet te verlaten, zegt een buurtbewoner.

"Er staat een arrestatieteam compleet met mitrailleurs en al", zegt de buurman over de situatie ter plaatse. "Ik kan nu zelf niet naar huis. Mijn vrouw en kinderen zijn daar wel", zegt de buurman. "Een zeer dreigende situatie is het wel."

Ondanks dat is de buurman blij dat D. wordt opgepakt. "Hij veroorzaakt al lange tijd problemen in de buurt."

Wachten op privacy instellingen...