Video

BOA Richard blijft supervriendelijk, ook als hij gefilmd wordt als hij een bekeuring uitschrijft

22 januari 2020 om 12:09
nl
Het lijkt alsof hij niet boos te krijgen is. De Tilburgse handhaver Richard Huijgen blijft onmiskenbaar vriendelijk tegen een scheldende foutparkeerder. Op sociale media krijgt de BOA veel steun.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het filmpje op Dumpert is inmiddels zo'n 350.000 keer bekeken. Op de beelden is te zien de foutparkeerder filmend aan komt lopen als hij een bekeuring krijgt. Hij heeft zijn wagen voor zijn garage gezet en dit mag niet. Verschillende buurbewoners hebben hierover geklaagd.

De foutparkeerder wil weglopen, maar dan komt de vrolijke Richard in actie. Met een stralende glimlach wil hij de filmer een hand geven. "Ik geloof u op uw mooie groene ogen", lacht hij. En hij legt meer dan rustig uit waarom de boete noodzakelijk is, terwijl de overtreder hem ziektes toewenst.

Bekijk in de video hoe rustig Richard blijft:

Kalmte
Het hoogtepunt van kalmte is het moment waarop de man in zijn zwarte Seat wil wegrijden. Met de ruitenwissers probeert hij de boete van zijn voorruit te verwijderen. "Wilt u het bonnetje niet, meneer?", grapt Richard. "Uw uitlaat lekt", geeft de BOA nog als advies.

Online krijgt hij veel steun. Zo schrijft iemand: "Knap van deze handhaver. Hij blijft keurig en hij kent de wet." Een ander reageert: "Mooi mens, die Richard!"

Op het eind van het filmpje wordt het heethoofd wat rustiger en geeft de BOA een hand. "Ik vind jou wel aardig, man!" Richard wilde zelf, kalm als hij is, niet meer reageren op het voorval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!