Video

Olympische Spelen komen in gevaar voor BMX'er Twan van Gendt wegens zware blessure

22 januari 2020 om 12:08
nl
BMX’er Twan van Gendt heeft vlak voor de start van het nieuwe seizoen een enorme domper te verwerken gekregen. Vanwege een handblessure is de Bosschenaar acht tot twaalf weken uitgeschakeld. ‘Waardeloos!’
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Tijdens de laatste krachttraining in zijn voorbereiding schoot een handbotje uit de kom. Daardoor is schade ontstaan aan een aantal banden in zijn hand.

“Een enorme tegenslag”, reageert de 27-jarige Van Gendt. “Ik ben momenteel in bloedvorm en was klaar voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Dat dit dan tijdens de laatste krachttraining in de voorbereiding gebeurt, is waardeloos.”

Motivatie
“Het wordt een race tegen de klok om weer op tijd fit te worden en mij te plaatsen voor de Olympische Spelen. Maar als ik ergens door gemotiveerd word, dan is het ‘het onmogelijke mogelijk maken'. Alle focus ligt nu op het proces om te herstellen en weer wedstrijdfit te worden.”

Van Gendt verblijft momenteel in Australië en is daar geopereerd aan zijn hand. De komende weken werkt hij daar aan zijn herstel.

Tokyo
Van Gendt deed al mee aan de Olympische Spelen in Londen van 2012 (vijfde) en Rio in 2016, waar hij ten val kwam. Op de Spelen van Tokyo gaat hij voor een medaille. In juli vorig jaar pakte hij de wereldtitel.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.