Video

Nikkie op de bank bij Ellen DeGeneres: 'Chanteur wilde mijn leven vernietigen'

22 januari 2020 om 14:57
nl
"Oh, my God, is dit echt? Wat een eer. Wil je me even knijpen?" Nikkie de Jager (25) uit Uden schoof woensdag aan in de talkshow van Ellen DeGeneres in Los Angeles. De YouTube-ster werd door Ellen uitgenodigd om te praten over haar spraakmakende bekentenis, waarin ze aangaf transgender te zijn.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het was de eerste keer dat de 25-jarige make-upartiest, bij het grote publiek bekend als NikkieTutorials, praatte over wat er allemaal is gebeurd sinds ze bekendmaakte dat ze geboren is als jongen.

Gechanteerd door een bekende
In The Ellen Show, na The Oprah Winfrey Show het grootste praatprogramma ter wereld, vertelde Nikkie openhartig over haar coming out. Helemaal vrijwillig was de onthulling niet, want ze werd gechanteerd door een bekende.

"Een paar weken geleden kreeg ik e-mails van deze persoon. Hij was niet okay met het feit dat ik loog over wie ik was. En dat wilde hij bekendmaken, als ik niet binnen een dag zou reageren. Zijn toon was heel dwingend", zegt de Udense. "Hij wilde m'n leven vernietigen."

Bekijk het interview met Nikkie bij Ellen en lees hieronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

'Mijn verloofde zei dat ik het kon'
Maar dat gebeurde niet, want Nikkie nam het heft in eigen hand. Ze besloot een video op te nemen waarin ze geëmotioneerd vertelde dat ze transgender is. "Ik herinner met dat ik dacht: oh, ik ga het echt doen en begon te huilen. Mijn verloofde Dylan zat naast me en zei: 'Je kunt het. Het komt goed, je komt hier doorheen."

De inspirerende videoboodschap is inmiddels meer dan 31 miljoen keer bekeken. De reacties waren overweldigend voor Nikkie. "Ik ben zo blij dat het 2020 is, en dat er acceptatie is." Het ontlokte een groot applaus bij het publiek van de talkshow.

De video waarin Nikkie vertelde dat ze transgender is:

Wachten op privacy instellingen...

'Mijn moeder is een koningin'
Nikkie vertelde verder dat ze altijd in de war is geweest over wie ze was. "Waarom moet ik broeken dragen, vroeg ik me als kind af, en waarom heb ik geen lang haar? Mijn moeder heeft me zo gesteund. Ze is een koningin. Zelfs toen we naar het ziekenhuis gingen en de artsen wat behoudend reageerden en me adviseerden nog even te wachten, bleef ze achter me staan. 'Als jij meisjeskleren wilt dragen, dat doe je dat', zei ze."

"Ik ben de persoon die me hier toe heeft aangezet niet dankbaar", aldus Nikkie, "maar ik ben wel dankbaar dat het nu is gebeurd. Want nu kan ik vrij zijn. En hopelijk kan ik anderen ook inspireren om zichzelf te zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.