Video

Bestelbus met drugsafval gevonden in Ulvenhout, politie onderzoekt link met cokewasserij

23 januari 2020 om 09:26
nl
Wegwerkers troffen donderdagochtend rond negen uur een witte bestelbus met drugsafval aan bij de Chaamseweg in Ulvenhout. In de bestelbus vond de politie meerdere vaten en jerrycans met chemische middelen. De politie onderzoekt of de dumping in verband staat met eerdere dumpingen deze week.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

De wegwerkers die de witte bestelbus langs de weg zagen staan, gaven een toevallig passerende politieauto een seintje. Toen agenten de bestelbus controleerden, vonden zij de vaten en jerrycans met drugsafval. Uit onderzoek van de politie blijkt dat het om afval gaat, afkomstig van het maken van amfetamine. Van de bestuurder ontbreekt elk spoor.

Cokewasserij
De politie onderzoekt de zaak. Er waren meerdere drugsdumpingen deze week. In Zevenbergen en Prinsenbeek vond de politie ook al drugsafval.

LEES OOK: Zijn criminelen achter een cokewasserij in paniek omdat ze de hete politie-adem in de nek voelen?

Chemische lucht
Volgens een omstander is er een chemische lucht geroken in de omgeving. De brandweer deed metingen. Een ruimingsploeg zorgde dat het afval werd afgevoerd. Er kwam ook een ambulance naar de Chaamseweg, maar die bleek niet nodig. Niemand raakte onwel of gewond.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!