De zebravinken van Rowdy uit Vlijmen zijn moeders en 's werelds mooiste

26 januari 2020 om 18:13
nl
Rowdy van Son uit Vlijmen heeft voor het vierde jaar op rij de allermooiste zebravinken van de wereld. Op de wereldtentoonstelling in het Portugese Matosinhos sleepte hij zijn vierde wereldkampioenschap in de wacht, met vier van zijn ‘getekende witkop grijze zebravinken’.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Hoe Rowdy ervoor zorgt dat zijn zebravinken uitblinken, is geen geheim. "Ik zorg goed voor de beestjes, dat is natuurlijk vanzelfsprekend."

undefined

Warm water en babyolie
Rowdy heeft er de laatste weken alles aan gedaan om de beestjes tijdens de tentoonstelling te laten shinen. "Sinds een paar weken benevel ik hun verendek regelmatig met warm water. Als zij dan hun veren gaan oppoetsen, krijgen ze een prachtige glans. Ik heb ook de snavel en de pootjes nog net voordat ze naar Portugal vertrokken, ingesmeerd met babyolie."

"De vier zebravinken hebben ook gewonnen omdat ze erg op elkaar lijken", legt Rowdy uit. "Ze zijn aan elkaar gewaagd qua model, formaat en styling. De jury beoordeelt het stel als setje, niet alleen individueel maar ook als setje hebben ze goed gescoord."

undefined


Moeders mooiste

De prijswinnende zebravinken hebben het niet van een vreemde. Zij zijn namelijk nakomelingen van de vorige generatie zebravinken van Rowdy waar hij eerder ook wereldkampioen mee werd. "Dat is precies wat ik nu opnieuw ga doen. Over een paar weken gaan ze weer in de broedkooien. De volgende generatie wereldkampioenen wordt dit voorjaar nog uitgebroed", zegt hij trots.

De duizend Nederlandse vogels op de wereldtentoonstelling worden maandag als het evenement is afgelopen weer terug naar Nederland vervoerd. "Daar zitten mijn vogeltjes ook bij. Het is twintig uur reizen in een bus voor de beestjes. Mensen van de tentoonstelling zorgen voor de vogels zolang zij daar zijn. Ze zijn in goede handen."

LEES OOK:

undefined

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!