Video

Stoffelijke resten vermiste Johan van der Heyden gevonden in speciekuip

28 januari 2020 om 11:25
nl
De politie heeft stoffelijke resten van de vermiste Johan van der Heyden aangetroffen in de eerder gevonden speciekuip. Dat bevestigt de politie dinsdag.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Afgelopen donderdagmiddag vonden duikers een speciekuip met beton in het Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer. Op dat moment vermoedde de politie al dat daar de resten van de Belgische loodgieter Van Der Heyden in zaten. Na onderzoek is dit vermoeden nu dus bevestigd.

De 56-jarige Belg uit Lint werd sinds 2 juni vorig jaar vermist. Ondanks inmiddels zeven aanhoudingen in deze zaak, is nog altijd niet duidelijk wat er precies met hem gebeurd is.

undefined

'In stukken gezaagd'
Hoofdverdachte in de zaak zijn Nicky S. (31) en zijn vriendin Wanda. De politie denkt dat zij Johan hebben gegijzeld in zijn eigen bestelbus. Daarin zouden ze hem naar Steenbergen hebben gereden. Op het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg zou hij vervolgens zijn vermoord, verbrand en in stukken zijn gezaagd. Al eerder werden kleine botresten gevonden in het riool bij dat woonwagenkamp.

De familie is op de hoogte gebracht van het nieuws. Het onderzoek naar de dood van de loodgieter gaat door.

Doodsoorzaak
Er is over de zaak al veel naar buiten gekomen. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend gemaakt. Nu de politie stoffelijke resten heeft wordt de kans groter dat er wat meer te zeggen is over de manier waarop het slachtoffer overleed.

De eerstvolgende zitting in de Bredase rechtbank is op 15 april.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.