Video

Steven Bergwijn kwam in 2011 als talent binnen bij PSV en staat nu in top drie van duurste spelers

29 januari 2020 om 11:33
nl
Het is officieel: PSV en Tottenham Hotspur hebben de transfer van Steven Bergwijn wereldkundig gemaakt. De Eindhovenaren raken een belangrijke speler kwijt, maar kunnen tientallen miljoenen op de bankrekening bijschrijven. De aanvaller, die afgelopen zomer een contract tekende tot medio 2023, neemt afscheid met drie landstitels op zak.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

In de video een overzicht van de PSV-loopbaan van Steven Bergwijn:

Als 13-jarige voetballer zette Bergwijn zijn eerste stappen op het jeugdcomplex van PSV. In 2011 maakte hij de overstap van Ajax naar de Eindhovense club. In 2014 maakte hij in het bekertoernooi zijn eerste officiële speelminuten in het eerste van PSV, als invaller tegen Almere City. Hij was toen 16.

Zijn debuut in de eredivisie liet nog even op zich wachten, dat was op 10 mei 2015. In alle wedstrijden die hij uiteindelijk speelde, van competitie tot Europees, kwam Bergwijn tot 31 doelpunten en 41 assists.

Grote transfersom
Bergwijn, die als PSV'er uitgroeide tot international, tekende afgelopen zomer een nieuw contract bij PSV. De buitenspeler, die ook regelmatig als spits speelde, lag nog tot medio 2023 vast. Tottenham Hotspur koopt dat contract echter af, de Engelsen betalen dertig miljoen euro exclusief bonussen. Met die transfersom is hij na Hirving Lozano en Memphis Depay de duurste PSV'er aller tijden.

PSV-watcher Job Willemse geeft aan dat de transfer voor PSV twee kanten heeft. "Je raakt één van je beste spelers kwijt, dat is nooit fijn natuurlijk. Maar een speler tegen zijn zin in bij de club houden schiet ook niet op", geeft Willemse aan. Bergwijn was dit seizoen minder belangrijk qua betrokkenheid bij doelpunten, maar nog altijd van groot belang. "Vijf doelpunten en tien assists, dat is niet verkeerd. Hij is even geblesseerd geweest en daarna heeft hij niet meer de vorm gehad die hij daarvoor en vorig seizoen had. Maar PSV gaat hem zeker missen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.