Video

Budget-tatoeëerder maakt zijn tattoos niet af: ‘Mijn kinderen hadden dit beter gekund’

29 januari 2020 om 18:43
nl
Verschillende klanten van Budget Tattoo in Tilburg zijn ‘verminkt’ door tatoeëerder Corné van de Luijtgaarden. Dat meldt het televisieprogramma Opgelicht?!. De tatoeëerder liet zijn klanten 350 euro betalen, maar maakte tatoeages vervolgens helemaal niet af.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het leek een aanbieding te mooi om waar te zijn: een tattoo-tegoed van 48 uur, voor 350 euro. Speciaal voor klanten met een wat kleinere beurs. Verschillende Tilburgers legden dat geld neer, maar mooie tatoeages leverde het niet op. Budget Tattoo werkte vanuit een schuurtje in de achtertuin. “Echt niet shopwaardig”, zegt een van de gedupeerden.

De afspraken verlopen bij bijna alle gedupeerden hetzelfde: Corné begint voortvarend en zet de grote lijnen van de tattoo. Daarna stopt hij ermee. Op een volgende afspraak zal hij de tatoeage afmaken, maar die volgende afspraak is niet te maken. “Altijd had hij smoesjes”, vertelt een van de slachtoffers, “Zijn kind was ziek, zijn vrouw was ziek, hij was zelf ziek, het ging maar door.” En dus blijven ze zitten met halve tatoeages. De slachtoffers hebben zich verenigd in een Facebookgroep.

Meer slachtoffers
De tattooshop blijkt niet de enige plek waar Corné slachtoffers heeft gemaakt. Het televisieprogramma spoorde op dat zijn schoonmaakbedrijf in 2014 failliet ging, met ruim 200.000 euro schuld. Het uitzendbureau waar hij de medewerkers vandaan haalde voor zijn klussen, zegt nooit betaald te hebben gekregen.

Daarnaast heeft Van de Luijtgaarden een poosje gewerkt als trainer in een boksschool. Daar verkocht hij volgens de eigenaar onder meer valse kaarten voor de wedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. En zou hij op eigen houtje op zoek zijn gegaan naar sponsors voor de sportschool, die hij contant liet betalen. Dat geld verdween dan in eigen zak en sponsordeals werden vervolgens niet nageleefd.

Pathologische leugenaar
Bij een confrontatie zegt Corné zelf niet veel geld over te hebben gehouden aan zijn oplichterspraktijken. Hij probeerde simpelweg het ene gat met het andere te vullen. Hij zegt inmiddels onder behandeling te zijn bij de ggz omdat hij een pathologische leugenaar is.

Het fragment met de Tilburgse tatoeëerder in Opgelicht?!:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!