Video

Geen centen maar 1 miljoen views: mijlpaal voor Frans Bauer en Donnie op YouTube

30 januari 2020 om 17:04
nl
Het was niet de vraag of, maar wanneer het ging gebeuren. Donnie en Frans Bauer hebben met hun hit 'Geen centen maar spullen' één miljoen views op YouTube behaald. Katsjing!
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Het idee ontstond als een grapje, maar werd al snel serieuzer. "Mijn kinderen waren al langer fan van Donnie", vertelde Frans Bauer eerder tegen Omroep Brabant. Het nummer, een mengeling van rap, polonaise-muziek en blues, kwam in korte tijd op één in de Nederlandsse iTunes top 50.

Het liedje was zo gemaakt. De titel had Frans namelijk al lang in zijn hoofd. "We spraken voor het eerst af met onze producers om wat te experimenteren, maar ik had de titel al in mijn hoofd zitten. Dat werd dus de basis en in no time hadden we er een nummer omheen gebouwd."

'Echt en spontaan'
Frans Bauer heeft niet alleen succes met zijn muziek maar ook met zijn reisprogramma De Bauers in Argentinië. Samen met zijn vrouw Mariska reist hij door het Zuid-Amerikaanse land. Volgens Nederlands bekendste tv-columniste Angela de Jong komt dit omdat 'Frans echt en spontaan is'. "Hij kan zich weer oprecht over zaken verbazen en verwonderen. Hij is altijd zichzelf en is samen met Mariska een twee-eenheid", aldus de columnist.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!