Jean-Paul van Gastel verlaat China om coronavirus

31 januari 2020 om 21:12
nl
Jean Paul van Gastel was nog maar net gearriveerd in China of hij kon alweer terug naar huis. De Bredanaar zou als assistent-trainer aan de slag gaan bij de Chinese club Guangzhou R&F maar de uitbraak van het coronavirus speelt hem parten. Dat meldt BN De Stem.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Van Gastel voelde zich niet onveilig door het virus in China. Hij vertelt tegen de krant dat het besluit om terug te keren meer een samenloop van omstandigheden is. Zo heeft de Chinese voetbalbond besloten om de competitie uit te stellen omwille van het virus.

Ook het besluit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de noodtoestand af te kondigen, speelde mee. Ten slotte werden steeds meer vluchten geschrapt dus terugkeren zou niet zo vanzelfsprekend blijven.

Voetbalcompetitie
Sinds begin dit jaar is Van Gastel werkzaam bij Guangzhou R&F, samen met zijn Nederlandse collega's Giovanni van Bronckhorst en Arno Philips. Hij ging daarheen na zijn vertrek als assistent-trainer bij Feyenoord.

Guangzhou R&F ligt niet in het risicogebied in China. De oud-speler van Willem II gaat er vanuit dat de Chinese voetbalcompetitie in april alsnog van start gaat. Tot die tijd heeft hij vakantie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.