Veldrijder Ryan Kamp wereldkampioen bij beloften - Omroep Brabant

Veldrijder Ryan Kamp wereldkampioen bij beloften

1 februari 2020 om 15:02
nl
Ryan Kamp uit Raamsdonksveer heeft de wereldtitel bij de beloften gewonnen. De negentienjarige veldrijder reed in het Zwitserse Dübendorf solo naar de eindzege van de koers voor coureurs jonger dan 23 jaar.
Geschreven door

Kamp plaatste twee ronden voor de finish een beslissende demarrage. De Zwitser Kevin Kuhn finishte op 36 seconden als tweede, vlak voor de Nederlander Mees Hendrikx, die brons pakte.

Kamp tekende voor het tweede Nederlandse succes op het WK. Shirin van Anrooij werd eerder op zaterdag al wereldkampioen bij de junioren. De 17-jarige renster uit Goes reed al in de eerste ronde weg bij haar concurrenten.

Wachten op privacy instellingen...

De Nederlandse Puck Pieterse werd tweede op 53 seconden. De Amerikaanse Madigan Munro finishte als derde en moest bijna anderhalve minuut toegeven. Van Anrooij startte als grote favoriet. Ze eindigde dit seizoen al viermaal in de top tien bij een koers voor de wereldbeker van de elite.

Voorbereiding
In de agenda van Kamp stond er al lange tijd een cirkel om 1 februari. Het WK leeft al lang bij Kamp.

“Vorig jaar al", sprak hij onlangs. "Toen het seizoen gedaan was, hebben we een schema gemaakt om naar het WK toe te werken. Nu komt het er echt aan. Ik heb er heel veel zin in.” Die moeite heeft dus zijn vruchten afgeworpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.