Zwaar ongeluk Oosterhout: drie mannen scheurden met gestolen auto tegen verkeer in

2 februari om 09:43
Een persoon raakte ernstig gewond bij de aanrijding (foto: Jeroen Stuve).
Een persoon raakte ernstig gewond bij de aanrijding (foto: Jeroen Stuve).
De auto waarmee zaterdagmiddag een ernstige aanrijding werd veroorzaakt in Oosterhout was gestolen. De auto scheurde volgens de politie tegen het verkeer in toen het op de kruising van de Burgemeester Materlaan met de Burgemeester Holtroplaan mis ging. Drie mannen werden aangehouden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De mannen gingen er na de aanrijding - waarbij een andere automobilist ernstig gewond raakte - vandoor, maar konden met hulp van getuigen niet veel later worden aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland, een 49-jarige man uit Dordrecht en een 32-jarige man uit Breda. Zij zijn vastgezet.

De politie roept twee fietsers en de bestuurder van een witte bestelbus op zich telefonisch te melden. Zij zijn belangrijke getuigen van het ongeval.

Verkeerde kant van vluchtheuvel
De blauwe BMW waarin de verdachten reden, was rond drie uur zaterdagmiddag gestolen. Volgens de politie reed de BMW vermoedelijk aan de verkeerde kant van een vluchtheuvel vlak voordat de aanrijding gebeurde.

De politie onderzoekt de aanrijding en probeert het rijgedrag van de bestuur terwijl die van Breda via Teteringen naar Oosterhout reed in beeld te krijgen. Ook hoopt de politie er achter te komen wie er achter het stuur van de gestolen auto zat.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...