Video

Nederlanders uit Wuhan die met bus op vliegbasis Eindhoven aankomen, krijgen direct medische check

2 februari 2020 om 16:22
nl
De Nederlanders die zondagavond vanuit de Chinese stad Wuhan met de bus arriveren op vliegbasis Eindhoven, krijgen bij aankomst direct een medische check. "Mensen met verschijnselen van het coronavirus worden naar een ziekenhuis gebracht", zegt woordvoerder Gilbert Stout van Defensie.
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Het gaat om vijftien Nederlanders en twee Chinese partners uit Wuhan die zondagochtend met een Franse vlucht naar Marseille zijn gevlogen en vervolgens naar Brussel. "Daar stappen de Belgische passagiers uit. De Nederlandse passagiers vervolgen hun reis met de bus naar vliegbasis Eindhoven."

Het ministerie meldde eerst dat de Nederlanders om halfacht zouden aankomen, maar dit wordt later omdat er ook in Brussel nog medische checks moeten worden uitgevoerd.

Symptomen signaleren
Aangekomen op de vliegbasis kunnen de passagiers bijkomen en worden zij opgevangen in de terminal door medewerkers van de GGD Brabant-Zuidoost, aldus Stout. Symptomen van het coronavirus worden dan direct gesignaleerd.

"Als er dan mensen zijn die verschijnselen vertonen die gerelateerd kunnen worden aan het coronavirus, worden zij naar een ziekenhuis gebracht." De andere passagiers gaan naar een tijdelijke geheime opvang, die niet in Eindhoven is gevestigd, aldus woordvoerder Stout.

Bij de aankomst van de Nederlanders mag geen familie of pers aanwezig zijn. De mensen die in op vliegbasis Eindhoven terugkomen moeten veertien dagen in quarantaine. Waar ze in afzondering gaan, wordt van geval tot geval bekeken. Dit kan thuis zijn of op een andere locatie. Dit gebeurt onder toezicht van de GGD.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.