Video

Marechaussee en politie doen inval in woning in Gilze

3 februari 2020 om 11:22
nl
De politie en Marechaussee doen maandagochtend een grote inval in een woning aan de Nerhoven in Gilze. Het is nog onduidelijk waar ze precies naar op zoek zijn.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Het zou gaan om een woning van Defensie. Enkele jaren geleden kocht Defensie een aantal woningen in Gilze, van mensen die last hadden van helikopters die overvliegen van vliegbasis Gilze-Rijen. Volgens buurtbewoners woont er een groepje krakers in het pand. Ook zou er sprake zijn van drugsgebruik en intimidatie. “Vorige week was er ook al een inval. Daarbij zijn drugs gevonden”, vertelt een bewoner die anoniem wil blijven.

Zoeken naar drugs
Er is een hoop te doorzoeken op het terrein: een huis, een schuur en meerdere caravans. Volgens de politie wordt er onder meer gezocht naar drugs 'en andere strafbare zaken'. Sinds 9 uur maandagochtend is daarmee begonnen. Het is onduidelijk hoeveel mensen er bezig zijn met de zoekactie. Wel is duidelijk dat die nog een boel tijd in beslag zal nemen. Naar verwachting wordt pas tegen het eind van de middag meer duidelijk over wat er al dan niet gevonden is.

Er wordt in de woning gezocht naar aanleiding van eerdere strafbare feiten. Meer willen de politie en de Marechaussee daar nog niet over kwijt. Verschillende politiewagens en een vrachtwagen staan in de straat.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.