Kleinschalig stikstofprotest: vier boeren, twee tractoren en een snelweg (A58)

3 februari 2020 om 17:58
nl
Het verkeer op de A58 bij afslag Hilvarenbeek kreeg maandagmiddag al een opwarmertje voor de grote landelijke boerendemonstraties die mogelijk nog op stapel staan. Vier boeren stonden naast de snelweg met twee tractoren, wat vlaggen en muziek om te tonen dat ze er 'helemaal klaar mee zijn'.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Het selecte clubje boeren kwam uit Diessen, Middelbeers en Bladel. "We hadden nog twee collega's verwacht, onder wie Kees Schoenmakers uit Vessem, maar ze waren nog niet klaar met werken", laat John van Laarhoven vanaf de A58 weten.

Speldenprikjes
De boer uit Diessen stond vorige week donderdag en vrijdag met een kleine groep medestanders op precies dezelfde plek en hetzelfde tijdstip te demonstreren. Van Laarhoven: "Neuh, geen politie gezien."

De actie bij Hilvarenbeek staat niet op zichzelf. Overal in het land delen de boze boeren soortgelijke speldenprikjes uit. Dat Van Laarhoven en zijn collega's woensdag naar het Haagse Malieveld gaan om te protesteren, is opvallend. Eerder liet actiegroep Farmers Defence Force weten dat de aangekondigde actie uit tactische overwegingen niet doorgaat. "Deze keer rijden we gewoon binnendoor", kondigt hij aan.

Toeteren
Het korte lokale protest langs de A58 begon rond half vijf en zat er tegen kwart voor zes weer op. Enkele passerende automobilisten sluiten de demonstratie luid toeterend af. Het is de vraag of automobilisten woensdag opnieuw instemmend zullen claxonneren als het verkeer vastloopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.