Hudson's Bay sloot jaar af met tekort van bijna 74 miljoen euro

3 februari 2020 om 22:32
nl
De Nederlandse tak van warenhuisketen Hudson's Bay sloot vorig jaar af met een tekort van bijna 74 miljoen euro. Dat staat in het faillissementsverslag van de onderneming.
Geschreven door

De keten, die vanaf 2017 de winkelruimtes van V&D in Breda, Tilburg en Den Bosch overnam, heeft alles bij elkaar een schuld van 86 miljoen euro.

Het faillissement van Hudson's Bay werd op 31 december uitgesproken. In de opheffingsuitverkoop zette het bedrijf bijna 23 miljoen euro om en zijn alle kosten betaald. Ongeveer 1100 schuldeisers hebben nu nog een schuld openstaan.

Bezoekersaantallen
De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay Company (HBC) wilde enkele jaren geleden de plek van het failliete V&D in het Nederlandse winkellandschap innemen, maar kampte met een gebrek aan klanten.

Half september vorig jaar kondigde de onderneming aan uit Nederland te gaan vertrekken en eind november werd uitstel van betaling aangevraagd. De bewindvoerders namen toen maatregelen om het eerder overeengekomen sociaal plan voor de ruim 1400 medewerkers veilig te stellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.