Onstuimige zondag door zuidwesterstorm Ciara, flinke overlast verwacht

7 februari 2020 om 07:03
Archieffoto: Ben Saanen
Archieffoto: Ben Saanen
Het gaat zondag flink spoken in ons land. Een zuidwesterstorm, Ciara genaamd, trekt aan het eind van de middag en de avond over het land. Daarbij valt veel regen en zijn er zeer zware windstoten.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Langs de westkust en in het noordwesten neemt de wind zondagmiddag toe tot kracht 9 of 10. Er is kans op zeer zware windstoten tot zo'n 120 kilometer per uur. In het binnenland zijn er windstoten voorspeld van meer dan 100 kilometer per uur.

Een groot lagedrukgebied trekt zondag ten noordwesten langs Schotland. Ook bij de Britse Eilanden, aan de kust van Noord-Frankrijk en in België gaat het stormen.

Grote overlast voorspeld
Door de harde wind is er grote kans op overlast. Bomen kunnen omwaaien en grote takken kunnen afbreken. Ook maandagochtend blijft het onstuimig met buien en windstoten tot 85 kilometer per uur.

Winterse neerslag
Dinsdag trekt tijdelijk koudere lucht over het land en is er kans op winterse neerslag. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar een graad of 7, maar in een felle bui daalt het kwik naar het vriespunt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...