Alweer een nieuwe naam voor MSD in Oss en dat is 'goed nieuws' voor het personeel - Omroep Brabant

Alweer een nieuwe naam voor MSD in Oss en dat is 'goed nieuws' voor het personeel

5 februari 2020 om 13:58
nl
Het voormalige Organon in Oss, dat al jaren de naam MSD heeft, wordt nog belangrijker als producent van vrouwenmedicijnen. Ook krijgt het een nieuwe naam. Dit is woensdag bekendgemaakt na de presentatie van de jaarcijfers van moederbedrijf MSD. Dit concern gaat de activiteiten opsplitsen en voortaan twee namen voeren: NewCo (voorlopig althans) en MSD. Organon is vooral groot geworden door de anti-conceptiepil.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de medicijnfabrikant is het besluit goed nieuws voor het personeel in Oss. Met het nieuwe bedrijf, dat ook naar de beurs gaat, wil MSD zich nog meer profileren als leider van de wereldmarkt. NewCo gaat zich alleen richten op medicijnen voor vrouwen. De andere MSD-vestiging in Oss en die in Boxmeer blijven onderdeel van MSD. Hier worden dier- en kankergeneesmiddelen gemaakt. Als aparte bedrijven kunnen ze sneller inspelen op de vraag.

Grote werkgever
MSD is sinds jaar en dag een van de grootste werkgevers in het Land van Cuijk. Tien jaar geleden werd het bedrijf in Oss nog bedreigd in zijn voortbestaan. Vorig jaar november werd al bekend dat er stevig geïnvesteerd zou worden in de vestigingen in Boxmeer, Oss en Haarlem. In heel Nederland werken bij MSD ruim zesduizend mensen.

De zegsman van MSD voegt eraan toe dat voor de twee vestigingen in Brabant niet duidelijk is wat de splitsing betekent voor de werkgelegenheid, maar het zal zeker niet tot banenverlies leiden. Dit komt onder meer, omdat het besluit van de Amerikaanse hoofddirectie nog moet worden goedgekeurd door de ondernemingsraden, de Raden van Commissarissen en de vakbonden. De directie van MSD Nederland heeft wel al haar vertrouwen in het plan voor de opsplitsing uitgesproken

Fikse investering
De oprichting van Merck en NewCo werd woensdag bekendgemaakt na de presentatie van de jaarcijfers. Voor de veranderingen wordt de komende vier jaar ruim 1,3 miljard euro uitgetrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.