Minister Schouten wil hartig woordje spreken met Farmers Defence Force, daarna kan overleg verder

6 februari 2020 om 11:35
nl
Het kabinet gaat weer om tafel met boerenorganisatie het Landbouw Collectief, na excuses van het Farmers Defense Force. Landbouwminister Carola Schouten wil eerst nog een hartig woordje spreken met Farmers Defence Force (FDF) na een persbericht van die groep met dreigende taal. Daarna gaan de gesprekken over onder meer stikstof weer door.
Geschreven door

Woensdag stond er een gesprek gepland tussen minister Schouten, premier Rutte en het Landbouw Collectief. Actiegroep FDF stuurde vlak voor dat gesprek een persbericht waarin stond dat organisaties die buiten het Collectief om praten met de minister 'de sector als een Judas verraden'.

De bewindsvrouw vindt het vooral belangrijk dat het Landbouw Collectief, waaronder ook traditionele belangenbehartigers als LTO vallen, afstand heeft genomen van de uitspraken. "Ik wil uit hun eigen mond horen dat ze onderschrijven dat ik degene ben die deze afspraken maakt. En dat bedreigingen en intimidatie daar zeker niet bij horen. Als ze dat onderkennen kunnen we ook het inhoudelijke gesprek doorzetten." Schouten wil proberen dat vrijdag nog te doen als de agenda dat toelaat.

Verkeerde woorden
Het Landbouw Collectief kwam woensdagavond bij elkaar. Daar was ook een afvaardiging van Farmers Defence Force bij aanwezig. Na afloop bracht het collectief een verklaring uit, waarin de excuses van FDF stonden. Voorzitter Aalt Dijkhuizen: "Er zijn door het FDF verkeerde woorden gebruikt die mensen kunnen kwetsen en dat is niet de bedoeling."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!