Zwakbegaafde vrouw moest jarenlang als prostituee werken, justitie eist 6 jaar cel tegen verdachten

6 februari 2020 om 19:04
nl
Een verstandelijk gehandicapte vrouw uit Den Dungen zou jarenlang gedwongen zijn om als prostituee te werken. Een stel uit Valkenswaard leefde een luxe leven van haar opbrengsten. Justitie in Den Bosch eiste donderdag jarenlange celstraffen voor 'moderne slavernij'.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De zaak kwam half januari 2019 aan het licht, nadat een klant van de vrouw was overleden. De politie begon meteen een onderzoek. “Als de laatste klant van deze vrouw niet in haar woning was overleden, was er geen einde gekomen aan haar uitzichtloze bestaan”, zo vertelde de officier van justitie tijdens de zitting.

Melkkoe
"De twee zagen het slachtoffer als een makkelijke melkkoe", aldus justitie. De officier wil dat Mandy van der H., de vrouwelijke helft van het stel, zes jaar de cel in gaat vanwege mensenhandel. Het aandeel van haar vriend was kleiner. Hij zou twee jaar de cel in moeten.

Volgens justitie is van 2012 tot en met 2019 misbruik gemaakt van de verstandelijk beperkte vrouw. Ze moest soms tot wel zes klanten per dag afwerken. Het geld dat ze hiermee verdiende, moest ze grotendeels afstaan aan het stel. De twee kochten er bijvoorbeeld een dure televisie, witgoed, stofzuigers en babyspeelgoed van, op de naam van het slachtoffer.

Vernederd
De twee brachten het slachtoffer meerdere keren in gevaarlijke situaties. Klanten hebben de vrouw verkracht, seksueel vernederd, geslagen en uitgescholden. Het slachtoffer krijgt nu psychologische hulp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.