Afzetters op Bredase taxistandplaats worden aangepakt: gemeente kondigt ‘zerotolerancebeleid’ af

7 februari 2020 om 16:18
nl
De gemeente Breda erkent de problemen met het taxivervoer aan de Nieuwe Prinsenkade en introduceert daarom per direct meer toezicht en handhaving. De Bredase politiek zei eerder vandaag al graag snel een hardere aanpak van de problemen op de taxistandplaats te willen.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Volgens wethouder Boaz Adank (VVD) betekenen de aangekondigde maatregelen ‘dat er vanaf dit moment naast cameratoezicht en de inzet van taxi-stewards extra boa’s worden ingezet op de vrijdag- en zaterdagavond en -nacht’.

Tijdens carnaval is er alle dagen extra inzet van zowel boa’s als taxi-stewards alle dagen, dus ook op zondag en maandag. De extra boa’s zullen vooral op en rond de taxistandplaats aanwezig zijn om toezicht te houden en ‘op te kunnen treden wanneer nodig’.

Volgens Adank wordt er een zerotolerancebeleid gehanteerd, waarbij het intrekken van de vergunning of strafrechtelijke sancties tot de maatregelen behoren. Ook wordt er voor de boa's tijdelijk een mobiel kantoor op de Prinsenkade geplaatst.

Klachtenaanpak
Al jaren is er sprake van misstanden door een bepaalde groep taxichauffeurs die korte ritjes weigert en klanten zelfs oplicht.

Het kwaliteitskeurmerk en de taxivergunning die de gemeente heeft ingevoerd halen volgens de politiek in de gemeente weinig tot niets uit. Ook het uitgaanspubliek klaagt al lange tijd over de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!