Joke (76) in tranen nadat auto op invalidenparkeerplaats twee keer vernield is [VIDEO] - Omroep Brabant
Video

Joke (76) in tranen nadat auto op invalidenparkeerplaats twee keer vernield is [VIDEO]

8 februari 2020 om 18:19
nl
De 76-jarige Joke wordt vrijdagochtend door de buren gewekt. Haar auto staat met vier lekke banden voor haar appartement in Den Bosch. Twee weken eerder zijn alle ramen van haar woning beklad met het woord ‘ASO’. Beide keren stond de auto van Joke met de invalidenkaart geparkeerd op de invalidenparkeerplaats. ‘’Ik snap er niks van’’, zegt het slachtoffer. ‘’Ik heb hard gehuild. Je voelt je heel machteloos.’’
Profielfoto van Noël van Hooft
Geschreven door

Een lege parkeerplaats zaterdagmiddag aan de Manis Krijgsmanhof in Den Bosch. Joke loopt met betraande ogen op de plek waar haar auto altijd staat. ‘’Het is echt een rotweekend. Ik kan geen kant op. Mijn auto is mijn vrijheid.’’ Zeker tot en met maandag zit de 76-jarige vrouw zonder auto.

Briefje
‘’Toen de ramen beklad waren met een watervaste stift dacht ik dat het een kwajongensstreek was’’, zegt Joke. ‘’Maar na deze keer geloof ik dat niet meer.’’ Na het lek steken van de banden is er namelijk een briefje onder de ruitenwisser gestopt.

Bekijk hier de video met Joke:

Wachten op privacy instellingen...

Bedreiging
Voor Joke is dankzij het briefje duidelijk dat iemand denkt dat ze geen recht heeft om op de invalidenplaats te parkeren. Op het briefje staat dat de afzender 'hoopt dat je de invalidenparkeerplaats pas gaat waarderen als je het nodig hebt'. Joke, geschrokken: "Dit is een bedreiging naar mij toe."

De invalide vrouw is bang geworden. ‘’Ik hoop dat degene die dit heeft gedaan mijn verhaal leest en ziet wat het met mij doet. Hij heeft me heel veel verdriet gedaan en heeft me bang gemaakt. En dat vind ik echt erg’’, zegt ze met een brok in haar keel.

De invalidenkaart ligt altijd voor het raam aan de zijkant van het dashboard vertelt Joke. ‘’Het voelt nu net of ik me moet verdedigen voor mijn invalidenkaart. Niemand heeft er iets mee te maken wat ik mankeer.’’

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.