Nikkie de Jager online-presentator Songfestival: 'Extreem vereerd'

10 februari 2020 om 18:08
nl
De 25-jarige YouTube-ster Nikkie de Jager uit Uden wordt de 'online-host' van het Eurovisie Songfestival. Ze gaat online verslag doen van het evenement dat in mei plaatsvindt in Rotterdam.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

"Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival", zegt De Jager die wereldwijd bekend is als NikkieTutorials. Toen ze afgelopen najaar werd benaderd, was ze naar eigen zeggen "extreem vereerd".

Op Instagram heeft Nikkie een filmpje met Duncan Laurence geplaatst over het feit dat ze online-presentatrice wordt. Tekst gaat verder na de Instagram-post.

Wachten op privacy instellingen...

Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit zaten al in het presentatieteam. Daar wordt Nikkie de Jager aan toegevoegd. Naast online verslag doen van het evenement neemt ze een YouTube-serie op met artiesten en is ze op televisie te zien tijdens de halve finales (12 en 14 mei) en de finale (16 mei).

'Ik zie er echt naar uit'
De Jager noemt het fantastisch dat Nederland het Songfestival "weet te vertalen naar een sterke online aanpak en die weet te verbinden aan tv. Ik zie er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival."

Tekst gaat verder na de Instagram-post.

Wachten op privacy instellingen...

Transgender
Met ruim dertien miljoen abonnees op YouTube (en nog meer volgers op Instagram) is NikkieTutorials de grootste Nederlandse internetster van het moment. Onlangs kwam Nikkie nog internationaal in het nieuws vanwege haar onthulling dat ze transgender is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.