Video

Man gebruikte molotovcocktail om bestelbus in Oss in brand te steken

11 februari 2020 om 08:05
nl
De 26-jarige Poolse man die maandagochtend een bestelbus in brand stak in Oss, gebruikte daar een molotovcocktail voor. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Hij heeft zijn daad bekend en wordt woensdag voorgeleid.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De bestelbus stond geparkeerd op de parkeerplaats voor het pand van uitzendbureau Flex Specialisten. Nadat de man de molotovcocktail bij de bestelbus naar binnen gooide, was er geen redden meer aan. Volgens een werknemer van Flex Specialisten, die in hetzelfde gebouw woont als waar het uitzendbureau is gevestigd, riep de man: 'Ik wil mijn geld terug, ik wil mijn geld terug'.

Filmpje
De brandstichter kon dankzij goede getuigenverklaringen snel door de politie worden aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Pool zonder vaste woon-of verblijfplaats. Opvallend detail is dat de man zijn daad filmde en de video online plaatste. Hij zit nog vast.

De recherche acht de kans klein dat deze man verantwoordelijk is voor de vele andere autobranden in Oss. De man wordt woensdag voorgeleid bij het openbaar ministerie.

LEES OOK:

Bekijk in de video beelden van kort na de brand:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.