Video

Koning Willem-Alexander brengt verrassingsbezoek aan Tilburg, bekijk hoe hij aankwam in de Piushaven

11 februari 2020 om 13:35
nl
Niemand mocht het weten, maar Koning Willem Alexander bracht dinsdag een werkbezoek aan Tilburg. Om halftwee kwam hij aan in de Piushaven. Daarna reed hij door naar het Spoorpark. De koning bezocht Tilburg om te kijken hoe belangrijk burgerinitiatieven zijn voor een stad. Tilburg heeft er nogal wat.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Het bekendste burgerinitiatief is het Spoorpark in Tilburg, dat vorig jaar geopend werd. Een park bedacht en uitgevoerd door Tilburgers. Het is immens populair in de stad. Ondanks het hele slechte weer in Tilburg liep de Koning een rondje door het park vergezeld door burgemeester Theo Weterings en Lucy Bathgate, kwartiermaker van het Spoorpark. Het gezelschap bezocht de stadscamping in het park, de Sports Area en het watersysteem.

Even daarvoor kwam de Koning aan in de Tilburgse haven waar burgers samenwerken met ondernemers, de gemeente en de schippers. De Koning sprak over de ontwikkeling van de Piushaven en over de samenwerking tussen de gemeente en de initiatiefnemers. Hij maakte ook een rondleiding om de haven.

Koning praat met Max, Jolien en Nienke
Een van de burgers in de Piushaven die zelf het initiatief nam om iets te doen is de jonge Max van Son, de jongen die met zijn bootje plastic uit de haven haalt. De koning sprak aan de Piushaven met hem en met Jolien en Nienke, de twee meiden die een zeilschool zijn begonnen in de haven. Zij mochten de koning vertellen hoe ze hun eigen idee uitgevoerd hebben. De koning had tenslotte ook nog een gesprek met de havenmeester.

Bekijk de aankomst van de Koning in Tilburg hieronder:

Wachten op privacy instellingen...

Nederland kent steeds meer burgerinitiatieven. Koning Willem-Alexander besteedt een reeks werkbezoeken aan deze collectieve initiatieven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.