Rabobank eist 155.000 euro van overvallers, die ook klant in Zundert wilden beroven - Omroep Brabant

Rabobank eist 155.000 euro van overvallers, die ook klant in Zundert wilden beroven

11 februari 2020 om 18:39
nl
De vijf Brabanders die in 2017 een klant van de Rabobank beroofden, kunnen een claim van deze bank verwachten. De Rabobank vordert 155.000 euro van de in totaal zes verdachten, zo bleek dinsdag bij de rechtszaak.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

De Bredase verdachten zouden in juli 2017 in Venlo een klant beroofd hebben die net een grote som geld had afgehaald. Ze kregen volgens justitie de cruciale informatie van bankmol Lorenzo J. een nu 27-jarige uitzendkracht uit Breda die bij de bank werkte. De Rabobank betaalde het geld terug aan de beroofde klant.

Na een roof in Venlo voorkwam de politie een soortgelijke roof in Zundert. Een agent nam daarbij de plek in van het beoogde slachtoffer. Er werd geschoten en de groep verdachten -allemaal Bredanaars- werd opgepakt.

Lorenzo J. werd oorspronkelijk ook nog verdacht van een andere overval. Maar daarvoor moest een andere bankmedewerker voor de rechter komen. Dat ging over de overval op een bejaarde vrouw in Bladel. Ze belde dat ze een groot bedrag van 78.000 euro kwam ophalen. Later werd zij in haar woning in haar slaap overvallen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.