'Beveiliging aangescherpt nadat een professionele drone werd gespot bij de PI Vught'

12 februari 2020 om 16:24
nl
Justitie heeft beveiligingsmaatregelen genomen bij de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) nadat er maandagavond een professionele drone werd gesignaleerd bij de PI Vught. Dat melden bronnen aan RTL Boulevard-deskundige Peter R. de Vries. Sinds kort zit topcrimineel Ridouan Taghi vast in de EBI, onderdeel van PI Vught. Het is niet duidelijk of de drone iets met hem te maken heeft.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Volgens de 'goed ingevoerde bronnen' van Peter R. de Vries gaat het om een zeer professionele drone. "Het apparaat was voorzien van licht en camera's", schrijft RTL Boulevard. Vanwege de drone kwam de politie ook naar de gevangenis. Er werd ook een helikopter ingezet. De drone werd echter niet gevonden, meldt het Openbaar Ministerie.

'Adequaat gereageerd'
Een woordvoerster van de Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt aan RTL Boulevard dat er maandag een drone is gespot. "Dit gebeurt wel vaker bij onze inrichtingen. Er is adequaat op gereageerd. Het personeel heeft bij de ontdekking direct de politie ingeschakeld."

Justitie gaat niet in op de extra veiligheidsmaatregelen. Ook wil ze niet zeggen of ze een idee heeft wie er achter de drone zit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!