Kopschoppende asielzoeker krijgt 20 maanden cel na zware mishandeling in azc Budel - Omroep Brabant

Kopschoppende asielzoeker krijgt 20 maanden cel na zware mishandeling in azc Budel

13 februari 2020 om 14:15
Het azc in Budel (foto: Omroep Brabant)
Het azc in Budel (foto: Omroep Brabant)
Een Libische asielzoeker moet 20 maanden de cel in omdat hij in oktober vorig jaar een Tunesische medebewoner van het asielzoekerscentrum in Budel zwaar mishandeld heeft. De rechter in Den Bosch besloot dat donderdag.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden vijf jaar cel en poging tot doodslag. De rechter spreekt ook over poging tot doodslag omdat de Libiër het slachtoffer meerdere keren tegen het hoofd schopte ‘terwijl hij roerloos op de grond lag’.

De rechtbank weegt in tegenstelling tot het OM ook het aandeel van het slachtoffer in de vechtpartij mee. De verdachte probeerde meerdere keren voor hem te ‘vluchten’, maar de man bleef de confrontatie opzoeken en droeg zo bij aan escalatie, schrijft de rechtbank.

Videobeelden
Tijdens die eerdere zitting werden videobeelden getoond van de vechtpartij tussen de twee. De verdachte en zijn slachtoffer waren kamergenoten en kregen op 17 oktober ruzie op hun kamer over de schoonmaak. Die ruzie eindigde in een vechtpartij waarbij ook met servies werd gegooid.

De twee eindigden al vechtend via de gang in de grote zaal van het asielzoekerscentrum in Budel. Daar belandde de Tunesiër roerloos op de grond, maar toch schopte de Libische verdachte hem nog vier keer vol tegen het hoofd. Op de beelden is ook te horen dat omstanders roepen dat hij moet stoppen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...