Vader Kevin gaat in beroep tegen celstraf voor doodschudden van zijn zoontje Rivano

BREDA - Kevin van den B. uit Breda gaat in hoger beroep tegen de 7,5 jaar celstraf die hij kreeg voor het doodschudden van zijn zeven maanden oude zoontje Rivano. Ook het Openbaar Ministerie tekent beroep aan omdat het wil dat Kevin tbs krijgt.

De 26-jarige Bredanaar heeft altijd ontkend dat hij de baby zodanig mishandelde dat het kind overleed. Zijn advocaat vertelde vrijdag in de rechtbank dat deze beschuldiging hem zwaar valt. "Zijn zoontje was zijn dierbaarste bezit."

Volgens de rechters heeft hij de baby echter zodanig hard door elkaar geschud dat er bloedingen ontstonden aan het hersen- en netvlies. Twee dagen later overleed het kind.

Het Openbaar Ministerie had eerder vijf jaar en tbs met dwangverpleging geëist. Volgens de rechtbank kon de noodzaak van tbs niet worden aangetoond. Uit de rapporten over de persoonlijkheid van de vader blijkt namelijk onvoldoende dat er sprake was van een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis.

De vader heeft niet meegewerkt aan het persoonlijkheidsonderzoek. Verder kan ook niet worden vastgesteld of er kans op herhaling is. Dat is nodig om tbs op te kunnen leggen. Het OM gaat in het hoger beroep opnieuw pleiten voor tbs.

LEES OOK: Vader Kevin krijgt 7,5 cel jaar voor het doodschudden van zijn zoontje Rivano

Meer over dit onderwerp:
BREDA SHAKEN BABY SYNDROOM MOORDEN RECHTSZAKEN