Jongen (16) op eerste werkdag in supermarkt overvallen en geslagen met hakmes - Omroep Brabant

Jongen (16) op eerste werkdag in supermarkt overvallen en geslagen met hakmes

14 februari 2020 om 22:42
Een 16-jarige jongen is vrijdagavond op zijn eerste werkdag bij de Yasar-supermarkt in Eindhoven gewond geraakt bij een mislukte overval. Een van de overvallers sloeg hem met een hakmes tegen zijn hoofd. Hij werd net boven zijn oog geraakt.
Geschreven door

Vrijdagavond rond halfnegen kwamen twee gemaskerde jongens binnen in de supermarkt aan de Generaal Coenderslaan. Een van de kassamedewerkers die dit zag gebeuren, draaide de deur op slot. De overvallers begonnen vervolgens te schreeuwen.

Wachten op privacy instellingen...

Klanten
In de supermarkt waren op dat moment een aantal klanten aanwezig. Die klanten werden bang en vroegen of de deur weer open kon. Ondertussen wist een deel van het personeel naar een afgesloten kantoor te komen. Volgens een van de medewerkers sloegen de overvallers een paar keer op de kassalades, maar die gingen niet open. Een andere medewerker wist de twee vervolgens te verjagen.

Het personeel liet het er niet bij zitten en ging achter de vluchtende overvallers aan. Omdat ze zagen dat een van de overvallers een hakmes bij zich had, namen ze een stalen pijp mee. “Wij wilden onszelf kunnen beschermen”, vertelt een medewerker aan Omroep Brabant.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Flinke snee
Een van de overvallers was het personeel te snel af. Maar de andere verdachte wisten ze te achterhalen, op ongeveer driehonderd meter afstand van de supermarkt. De 16-jarige medewerker pakte de overvaller vast. Die sloeg hem met het hakmes op zijn hoofd, net boven zijn oog. De medewerker liep een flinke snee op en bloedde hevig.

Zijn collega’s werkten de overvaller uiteindelijk naar de grond. Ze hielden hem vast tot de politie arriveerde. Ook de overvaller raakte gewond. Zowel de medewerker als de overvaller zijn naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK:

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...