Tweede verdachte (17) aangehouden na brute overval met hakmes

EINDHOVEN - Een 17-jarige jongen is gearresteerd na de overval die vrijdagavond plaatsvond in de Yasar-supermarkt aan de Generaal Coenderslaan in Eindhoven. Vlak na de overval kon een supermarktmedewerker met een aantal andere mensen al een andere overvaller - een 16-jarige jongen - aanhouden.

De overvallers kwamen de supermarkt rond halfnegen binnen. Op dat moment waren er meerdere mensen in de winkel.

Hakmes
De overvallers bedreigden een caissière met een hakmes en eisten geld. De caissière wist weg te komen. Toen een andere medewerker het tumult hoorde en naar de kassa kwam, vluchtten de overvallers.

Een medewerker zette met wat andere mensen de achtervolging in. Zij wisten de 16-jarige jongen in te halen. Die haalde daarop met het hakmes uit naar de groep. De medewerker - een 16-jarige jongen die voor het eerst aan het werk was in de supermarkt - raakte hierbij gewond aan zijn hoofd. Het lukte de andere mensen de overvaller in bedwang te houden tot de agenten aankwamen.

'Gewonde supermarktmedewerker maakt het goed'
De tweede overvaller wist in eerste instantie te ontkomen, maar kon later alsnog worden opgespoord. "Beide verdachten zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor", laat een politiewoordvoerder weten. De supermarktmedewerker is in het ziekenhuis aan zijn hoofdwond behandeld. "Hij maakt het goed en is weer thuis."

LEES OOK:

Jongens met hakmes overvallen supermarkt, medewerker en verdachte raken gewond

Jongen (16) op eerste werkdag in supermarkt overvallen en geslagen met hakmes

Meer over dit onderwerp:
EINDHOVEN OVERVALLEN SUPERMARKTEN AANHOUDINGEN