Vieze verwaarloosde en verlaten Volvo in Eindhoven krijgt poetsbeurt

15 februari 2020 om 20:03
nl
De achtergelaten Volvo aan de Hagenkampweg Zuid in Eindhoven is zaterdagmiddag grondig schoongemaakt. Eigenaar Alain Pondman van Volvo Lotte in Ophemert kon het niet over zijn hart verkrijgen de zandgele klassieker te laten verroesten: "Nu kan hij er weer een jaartje tegenaan."
Profielfoto van Susan Docters
Geschreven door
Susan Docters

Buurtbewoners keken zaterdagmiddag wel even vreemd op toen zij vier Volvo-liefhebbers met een complete schoonmaakuitrusting de straat in zagen rijden. Zij hoopten dat de verwaarloosde Volvo na een jaar eindelijk werd opgehaald maar de mannen van Volvo Lotte kwamen de wagen een poetsbeurt geven.

Ze maakten de klassieke auto schoon met biologisch schoonmaakmiddel en zetten hem in de wax. "Want hij staat onder een boom, dat kan niet goed zijn voor de lak. Ook is hij nu weer een beetje beschermd tegen weersomstandigheden", aldus Pondman. "Hij staat er netjes bij."

Verroeste plantenbak
De klassieke Volvo 244 DL uit 1978 leek zaterdagochtend nog op een verroeste plantenbak maar staat nu weer te glimmen. Pondman verkoopt klassieke Volvo's en zou het verlaten exemplaar in Eindhoven die de buurt zo hekelt, graag willen kopen: "Het is een prachtige auto. En die verdient onderhoud." Hij hoopt dan ook dat de eigenaar zich na deze poetsbeurt meldt bij de Volvo-specialist.

Goede staat
Volgens Pondman kan de eigenaar van de klassieke Volvo wel zo'n paar duizend euro krijgen als hij de wagen verkoopt: "Toen we de Volvo schoon hadden gemaakt, bleek dat hij nog in zeer goede staat is. De basis is ondanks het gebrek aan onderhoud nog prima. We hebben weinig tot geen roest gezien, daar wordt een liefhebber écht gelukkig van."

Ook pompten de mannen van Volvo Lotte de banden op en maakten ze de achterbak die niet op slot was weer dicht. Achterin troffen zij wel een opmerkelijke en toepasbare machine: "Er lag een schoonmaakapparaat in. Daar hebben wij natuurlijk wel even om gelachen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!