Rico Verhoeven en vriendin Jacky na 13 jaar uit elkaar

17 februari 2020 om 08:40
nl
Kickbokser Rico Verhoeven en zijn vriendin Jacky Duchenne zetten na 13 jaar een punt achter hun relatie. Dat meldt de wereldkampioen uit Halsteren in een bericht op zijn Instagrampagina.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

In een interview met de Telegraaf vertelt de dertigjarige topatleet dat het al maandenlang niet goed ging thuis. Dat speelde ook een belangrijke rol in het titelgevecht tegen rivaal Badr Hari eind vorig jaar. Hij barstte in tranen uit toen zijn vriendin Jacky hem kwam opzoeken in de kleedkamer, een uur voor de wedstrijd. Daarvoor had de vechtsporter wekenlang in isolatie getraind. "Dat was zo heftig voor me, dat ik in tranen dreigde uit te barsten. Ik kan het amper beschrijven", zegt Rico in het interview.

De 30-jarige Rico vindt het erg vervelend dat zijn drie kinderen moeten opgroeien met gescheiden ouders. Zelf groeide de topsporter op met een vader en moeder die uit elkaar gingen toen hij nog erg jong was.

Publiek figuur
Jacky en Rico waren al samen sinds dat ze tieners waren. In de afgelopen maanden zou het stel steeds verder uit elkaar zijn gegroeid. Ook speelde het succes van de topsporter een rol en de constante aandacht die hij daardoor krijgt. Zijn vriendin wilde niet alleen 'de vrouw van' zijn.

In zijn bericht op Instagram zegt Rico dat hij de mooie momenten en herinneringen van de relatie koestert. Verder zegt hij dat hij voorlopig niet meer kwijt wil over de kwestie. "Ik snap dat ik een publiek figuur ben, maar dat zijn mijn kinderen niet."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!