Farmers Defence Force: boeren woensdag niet met tractoren over de snelweg

17 februari 2020 om 22:30
nl
Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op woensdag niet met hun tractoren over de snelweg naar Den Haag te komen. De politie heeft volgens een woordvoerster besloten dat boeren over B-wegen moeten rijden en daar wil de boerenactiegroep zich aan houden.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

De deelnemers aan het protest op de Koekamp worden volgens haar door de politie naar Den Haag begeleid. Die zal mogelijk op bepaalde plekken rotondes en kruispunten afzetten. Volgens de zegsvrouw betekent dat de verkeershinder daardoor nog wel eens groter kan zijn dan wanneer de boeren over de snelweg komen.

Ook heeft FDF nadrukkelijk zijn aanhang opgeroepen niet het Malieveld op te gaan. Volgens de woordvoerster is er ruimte genoeg op de naastgelegen Koekamp. Ook kunnen boeren hun tractoren parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld.

Bij eerdere acties van boze boeren in december stonden overal in het land lange files. De boeren willen aandacht voor de 'onevenredige' bijdrage die van hen gevraagd wordt om de stikstofcrisis op te lossen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!