Video

Boeren met tractoren vertrokken naar Den Haag voor nieuw protest

19 februari 2020 om 06:00
nl
Vanaf verschillende plekken in Brabant zijn boeren vertrokken naar Den Haag. In het dorp Zeeland vertrokken dinsdagnacht 29 tractoren richting de hofstad. Ook in Boxtel waren de boeren er vroeg bij. In Willemstad verzamelden de boeren woensdagmorgen rond halfzeven. De reis verliep zonder problemen, laat de politie weten.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De boeren die vanuit Zeeland vertrokken, werden begeleid door vier politiemotoren en een auto. Tijdens het vertrek viel de regen met bakken uit de lucht. Dit was iets na twee uur 's nachts.

undefined

Opstoppingen
Rond de klok van drie uur verzamelden tientallen boeren zich in Boxtel. Ook deze actievoerders werden bij vertrek begeleid door de politie. De boeren mogen niet via snelwegen rijden. Daardoor veroorzaken de tractoren mogelijk opstoppingen op binnenwegen en in dorpen. Tot nu toe valt de overlast enorm mee. Volgens de politie Oost-Brabant hielden de boeren zich in onze provincie keurig aan de regels. Er zijn hier geen bekeuringen uitgedeeld.

In Willemstad verzamelden de boeren tussen zes uur en halfzeven. Daar stonden in alle vroegte al vier ME-bussen en drie politiemotoren klaar. "We worden netjes opgewacht", zegt boer Erik van Oosterhout uit Made, die rond kwart over zes arriveerde in Willemstad. Ter plekke is met de politie afgesproken welke route de boeren gaan rijden. Rond zeven uur vertrokken ongeveer veertig tractoren naar Den Haag.

undefined

Stikstofbeleid
De boeren rijden naar de Koekamp in Den Haag, tegenover het centraal station. Het protest is dit keer niet op het Malieveld. Rond het middaguur start het officiële programma. De boeren protesteren opnieuw tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.