Video

Bejaarde 'snelheidsduivels' pikken verkeersboete niet, net als 300 anderen

19 februari 2020 om 20:38
nl
Al sinds zijn 26ste heeft Ton van Hout, nu 82 jaar oud, zijn rijbewijs. Slechts twee keer in zijn leven kreeg hij een bekeuring. De laatste was afgelopen 31 januari. Ton en zijn vrouw Tony reden die vrijdag met 55 kilometer per uur over de Willem de Zwijgerweg in Best. Daar waren werkzaamheden en zou een waarschuwingsbord met snelheidsbeperking 30 kilometer per uur hebben gestaan.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Vorige week plofte hij op de deurmat. Een enveloppe van het CJIB met een verkeersboete van maar liefst 303 euro. Ton en Tony pikken het niet. En een heleboel anderen ook niet. Ondertussen hebben meer dan driehonderd mensen die op dezelfde dag en plek een bekeuring kregen voor te hard rijden, bezwaar ingediend. De algemene klacht: er zou geen bord hebben gestaan met een snelheidsbeperking en er waren geen werkzaamheden te zien.

Geen medelijden
De gemeente Best heeft geen medelijden met de bezwaarmakers. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat er werkzaamheden waren aan de berm en dat er wel degelijk borden stonden. Tony, die als bijrijder naast haar man zat weet het zeker: zij heeft geen bord gezien en ook geen mannen die aan het werk waren. "Ik rijd altijd mee en let altijd goed op."

Geen carnaval
"Dat wordt dan geen carnaval vieren voor ons", grapt Ton. Nou vieren ze op hun leeftijd toch al geen carnaval meer, maar zuur is zo'n hoge geldboete natuurlijk wel. "Wij zijn nog van de generatie die niet zo makkelijk uit dineren gaat, maar van dit geld hadden wij toch wel lekker kunnen gaan eten", zegt Tony.

Scheurmonsters zijn ze zeker niet. Ton zegt juist rustiger te rijden nu hij op leeftijd is. En haast hadden ze ook niet, toen ze onderweg waren naar het station in Best. De boete is ondertussen toch maar betaald voor de zekerheid. Nu maar afwachten of het CJIB wél gevoelig is voor de bezwaren van de 'hardrijders'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.