Video

Asielzoekers Budel gaan helemaal los op carnavalsfeest, prins carnaval geniet: 'Zo mooi dit'

20 februari 2020 om 16:42
nl
Confetti vloog door de lucht en de polonaise werd volop ingezet. In het asielzoekerscentrum in Budel was donderdagochtend een groot carnavalsfeest. Zo'n 200 asielzoekers gingen hossend samen met Prins Bart d'n Urste de zaal door. En de asielzoekers kunnen wel wennen aan de carnavalstraditie: "Dit is helemaal te gek!"
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

"Het feest is spontaan ontstaan", vertelt Maartje Frenken van het AZC Budel. "Een aantal bewoners van ons helpt mee met het bouwen van carnavalswagens. Daar hebben zij de prins ontmoet. De prins vond ook dat hij hier moest komen. Dus last-minute hebben we een feestje gebouwd."

In de video zie je hoe ze in Budel los gaan op het carnavalsfeest.

"Het knalt er af! Wat een feest hier", zegt prins Bart d'n Urste na een groots onthaal. "Carnaval is verbroedering. Allemaal verschillende culturen hier. Iedereen zingt mee. Carnaval vieren we met zijn allen. Dit had ik echt niet verwacht. Zo mooi dit."

Als het aan het asielzoekerscentrum in Budel ligt, gaat dit zeker niet het laatste carnavalsfeest zijn. Er zijn al ideeën om volgend jaar een eigen prins carnaval te hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.