Overlastgevende asielzoekers Overloon moeten met carnaval verplicht binnenblijven - Omroep Brabant

Overlastgevende asielzoekers Overloon moeten met carnaval verplicht binnenblijven

21 februari 2020 om 14:31
nl
Het azc in Overloon.
Het azc in Overloon.
Asielzoekers uit het azc in Overloon die overlast veroorzaken, moeten met carnaval binnenblijven. Dat heeft burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer besloten. De asielzoekers mogen niet buiten de poort van het asielzoekerscentrum komen en hebben een gebiedsgebod.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

In het azc van Overloon wonen ruim vierhonderd mensen. Een kleine groep jonge mannen zou al langere tijd overlast veroorzaken. Zeven van hen moeten tijdens carnaval verplicht binnenblijven. "Het gaat om de jongeren die de meeste overlast veroorzaakten", legt een woordvoerder van de gemeente uit. "Carnaval is toch een publieksevenement en dat brengt extra risico's met zich mee."

Inbraken en vernielingen
Vorig jaar al klaagden inwoners van Overloon over de overlast van asielzoekers. Er waren veel meldingen van inbraken en vernielingen. De politie bevestigde dat. "We herkennen het beeld dat een deel van de asielzoekers voor de nodige overlast zorgt in het dorp", zei een politiewoordvoerder.

Het besluit om de asielzoekers binnen te houden heeft de burgemeester van Boxmeer in overleg met politie en justitie genomen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) moet zorgen dat de mannen binnen de poorten blijven. Bij die organisatie was vrijdagmiddag niemand bereikbaar voor een reactie op het besluit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.