Blue-Care oprichtster spreekt beschuldigingen tegen: 'Tilburg en Goirle willen schoon schip maken'

TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care ligt onder vuur. De gemeenten Tilburg en Goirle vragen een half miljoen euro van de organisatie terug, omdat die beloftes niet zou zijn nagekomen. Maar Selma van Gorp, de Tilburgse oprichter en bestuurder van Blue-Care, herkent zich niet in die beschuldigingen. "De gemeenten willen schoon schip maken in de zorg", zegt zij in het Brabants Dagblad.

De twee gemeentes baseren zich op een onderzoek waaruit blijkt dat de zorgorganisatie al jaren slecht werk aflevert. Blue-Care kan aan slechts vijf van de 25 kwaliteitsvoorwaarden van de GGD voldoen. De door de stichting gedeclareerde pgb-gelden zijn daardoor onrechtmatig. Dertien cliënten moeten nu op zoek naar andere zorg.

Blue-Care ondersteunt kwetsbare jongeren tussen de 17 en 24 jaar. "De gemeenten hebben zich echt vergaloppeerd", zegt Van Gorp tegen de krant. "De jongeren die bij ons wonen zijn erg kwetsbaar en zijn helemaal overstuur.”

Scoren
Volgens de bestuurder komen de conclusies in de rapporten van de gemeente en GGD niet overeen met wat er uit het onderzoek is gekomen. "De gemeenten willen schoon schip maken in de zorg. Door Blue-Care aan te pakken, willen ze gewoon scoren.”

Van Gorp sleepte de gemeenten Tilburg en Goirle in een kort geding voor de rechter vanwege de aanklachten. Dat verloor ze, schrijft BD, maar Van Gorp bereidt een nieuwe rechtsgang voor om de onderzoeksresultaten uit de boeken te krijgen. Ook zegt ze de nationale ombudsman in te schakelen.

LEES OOK: Ga niet meer in zee met Blue-Care, waarschuwen gemeenten aan jongeren

Meer over dit onderwerp:
TILBURG JONGERENZORG BLUE-CARE