Carnavalsvierder werkt zich in de problemen door nepwapen

22 februari 2020 om 10:49
nl
In Breda heeft de politie vrijdagavond een carnavalsvierder opgepakt die een nepwapen bij zich had. Toen agenten de identiteit van de man controleerden, bleek dat hij nog vijftien dagen celstraf open had staan. Daarom is hij direct opgepakt.
Profielfoto van Lody Trepels
Geschreven door

De 25-jarige man uit Vlaardingen droeg het nepwapen aan zijn been in een holster. Op een afstandje leek het op een echt pistool, dus hielden agenten de man aan. Hij droeg overigens ook een kogelwerend vest.

Ook een zakje drugs
De carnavalsvierder deed zonder discussie afstand van zijn wapen. Maar omdat hij nog een gevangenisstraf open had staan, moest hij mee met de agenten. Tot overmaat van ramp voor de man ontdekte de politie ook nog twee buisjes MDMA, XTC en hasj. De drugs zijn in beslag genomen.

Onder schot
Tijdens carnaval neemt de politie regelmatig nepwapens in beslag. Omdat ze vaak niet van echt te onderscheiden zijn, waarschuwt de politie mensen om voorzichtig te zijn. “Als ze denken dat het wapen echt is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat”, aldus een woordvoerder. “In zo’n geval kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.