Bosch raadslid Sjef van Creij in tranen tijdens ode van 'zijn' Zandhazendurp

23 februari 2020 om 10:36
nl
De Hannus d’n Heiboer Trofee in Zandhazendurp (Rosmalen) is naar Sjef van Creij gegaan, en die hield het niet droog toen hem de trofee op de markt in Rosmalen werd uitgereikt. De prins noemde het een 'eer en genoegen' om de trofee te overhandigen, waarna de tranen begonnen te rollen. "De waardering, dat betekent veel voor mij", zei hij tijdens de uitreiking.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Sjef van Creij heeft de onderscheiding gekregen voor zijn jarenlange inzet met carnaval en in de politiek. De Zandhaas staat bekend om zijn toewijding. Van Creij is al geruime tijd de voorzitter van de Club van 111, een sponsorclub van Zandhazendurp. Ook is hij carnavalsmuzikant.

Veel mensen kennen Van Creij vooral als lid van de gemeenteraad van Den Bosch. Van Creij ging in 2017 volgens de rechter zijn boekje te buiten door te lekken dat Jan Hamming de nieuwe burgemeester van Den Bosch zou worden.

'Heel speciaal'
"Ik weet van mezelf hoe ik in elkaar zit. Ze wisten dat de tranen kwamen", zegt Van Creij, die opnieuw de tranen voelt komen. "Ja, ik ben emotioneel, dat kun je niet uitschakelen. En het burgemeesterslek. Natuurlijk, het kan zijn dat de mensen mij daarvan kennen. Maar nu gaat het om carnaval. En dit specifieke beeldje is heel speciaal om te krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.