Video

Met grof geweld carnavalswagens slopen: traditie in Schaijk

25 februari 2020 om 18:02
nl
Met graafmachines, vorkheftrucks en de blote handen zijn de carnavalswagens in Schaijk dinsdagochtend letterlijk uit elkaar getrokken. Een traditie die wel een beetje pijn doet bij de bouwers, maar die er nou eenmaal bij hoort.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

De sloop van de carnavalswagens op de Pastoor van Winkelstraat gaat in een rap tempo met het grote materiaal. "Het is eigenlijk mooier dan de optocht. Maandag een optochtje lopen en veel schik hebben en een dag later de kraan erin", zegt één van de bouwers in zijn graafmachine.

Een andere bouwer is toch wat meer teleurgesteld. "We hadden de wagen eigenlijk willen bewaren tot de halfvastenoptocht in Oss, maar de wagen is al zo beschadigd. We kunnen hem voor die tijd niet meer repareren. Dus dan maar slopen." De straat ligt bezaaid met restjes papier-maché van de wagens.

De bouwers werken hard door om de carnavaleske bouwwerken zo snel mogelijk uit elkaar te trekken. En focus ligt bij sommigen al op 2021. "Dit jaar zijn we tweede geworden, volgend jaar gaan we voor de winst."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.