Treinreizigers in shock na aanrijding met vrachtwagen: 'Luid getoeter en daarna een harde klap' - Omroep Brabant

Treinreizigers in shock na aanrijding met vrachtwagen: 'Luid getoeter en daarna een harde klap'

26 februari 2020 om 10:37
Enorme ravage na botsing tussen trein en vrachtwagen in Berkel-Enschot. (foto: Toby de Kort)
Enorme ravage na botsing tussen trein en vrachtwagen in Berkel-Enschot. (foto: Toby de Kort)
De passagiers van de trein die woensdagmorgen op een vrachtwagen botste bij Berkel-Enschot zijn hevig geschrokken. De klap was hevig, maar niemand raakte gewond. “Ik ben in shock”, vertelt Simon Kumeling. “Ik zat met een collega te kletsen en ineens een grote klap.”
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Ook Ralph van Dongen (32) uit Vught was om half negen in de bewuste trein gestapt in Den Bosch. “Ik was op weg naar mijn werk in Tilburg. “Ineens hoorde ik luid getoeter en direct volgde een harde klap.”

undefined

Ralph zat voorin de trein en zag de vrachtwagen na de aanrijding naast de trein liggen. “Ik werk bij een fietsenmaker in Tilburg, maar mijn baas zei al dat ik maar een dagje vrij moest nemen. Ik kom niet meer in Tilburg.”

'Na de klap werd het stil'
Simon Kumeling was op weg naar school in Tilburg. “In een keer stonden we stil”, vertelt hij met nog trillende stem. “Gelukkig bleef iedereen in zijn stoel zitten. Niemand is gevallen of gewond geraakt. Na de klap werd het even heel stil.”

Rond kwart over tien, bijna anderhalf uur na de crash, werden de honderden passagiers door een andere trein opgehaald. Deze brengt ze terug naar Den Bosch.

undefined

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...