Video

Enorme ravage na botsing tussen trein en vrachtwagen in Berkel-Enschot, rest van de dag geen treinen

26 februari 2020 om 09:13
nl
Een trein is woensdagochtend op een vrachtwagen gebotst bij een spoorwegovergang in Berkel-Enschot. Volgens de politie is niemand gewond geraakt. Door het ongeluk rijden er tot half twee woensdagnacht geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch. Tot die tijd worden reizigers tussen Den Bosch en Tilburg met bussen vervoerd. Tussen Breda, Gilze-Rijen, Tilburg Reeshof en Tilburg rijden stopbussen, omdat de sprinter van Breda naar Tilburg niet rijdt.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De aanrijding op het spoor gebeurde rond negen uur op de overgang op de Brem, op de grens van Udenhout en Berkel-Enschot. "De motor van de vrachtwagen viel stil op de overweg", verklaart een politiewoordvoerder. "Hij is op tijd uit de vrachtwagen geklommen. Het is een wonder dat hij niet gewond is geraakt."

Passagiers
Op het moment van het ongeluk zaten volgens een NS-woordvoerder 250 passagiers in de trein. Zij zijn inmiddels op een evacuatietrein gestapt. De problemen op het spoor duren naar verwachting tot 14.30 uur. Er rijden stopbussen tussen Breda, Gilze-Rijen, Tilburg Reeshof en Tilburg.

De trein reed van Den Bosch naar Tilburg. De trein heeft de vrachtwagen nog zo'n honderd meter meegesleept. De chauffeur vervoerde jonge bomen. Een berger is de ravage aan het opruimen.

undefined

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.