Minder treinen tussen Breda en Rotterdam, spoor bij Berkel-Enschot weer vrij

27 februari 2020 om 06:39
nl
Tussen Breda en Rotterdam Centraal rijden tot half tien donderdagochtend geen Intercity direct-treinen. Er is een wisselstoring op dit traject.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De wisselstoring werd donderdagochtend rond zes uur ontdekt. "De extra reistijd kan oplopen tot dertig minuten", laat een woordvoerder van de NS weten. De NS hoopt dat de problemen na negen uur donderdagochtend verholpen zijn.

Minder internationale treinen
Van en naar Breda rijden vanwege de wisselstoring ook minder internationale treinen. Hier bedraagt de extra reistijd meer dan een uur. Ook dit probleem zou rond halftien opgelost moeten zijn.

Tot die tijd rijden er bussen tussen Breda en het Belgische Noorderkempen.

Spoor bij Berkel-Enschot weer vrij
Sinds donderdagochtend is het spoor bij Berkel-Enschot weer vrij en rijden er weer treinen tussen Den Bosch en Tilburg, meldt ProRail. Door een botsing tussen een vrachtwagen en een trein raakten woensdagochtend het spoor en de overweginstallatie beschadigd.

De vrachtwagen, geladen met boompjes, viel stil op een spoorwegovergang en werd vervolgens geramd door de trein. De chauffeur kwam met de schrik vrij. In de trein zaten 250 reizigers. Iedereen bleef ongedeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.