Video

Aangifte tegen vrachtwagenchauffeur die door trein werd geramd: ‘Dit had heel anders kunnen aflopen’

27 februari 2020 om 16:53
nl
ProRail gaat aangifte doen tegen de vrachtwagenchauffeur die woensdagochtend een ongeluk veroorzaakte op de spoorwegovergang bij Berkel-Enschot. Een trein botste op de vrachtwagen die stil was komen te staan op het spoor. Door het ongeluk ontstond forse schade aan de trein, de vrachtwagen en het spoor en was het treinverkeer de rest van de dag ontregeld.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Op een bord langs de weg stond dat er alleen voertuigen mochten rijden van maximaal tien meter. Het transportbedrijf gaf donderdag zelf toe dat de vrachtwagen 16,5 meter lang was.

"Dit had veel slechter kunnen aflopen", laat een woordvoerder van ProRail weten. "Nu zijn er gelukkig geen gewonden gevallen, maar duizenden reizigers hebben hierdoor de hele dag om moeten reizen."

undefined

Door aangifte te doen tegen de vrachtwagenchauffeur wil de spoorbeheerder een voorbeeld stellen. "Op deze manier moeten meer chauffeurs zich bewust worden van het belang van die borden."

Het ongeluk met de trein en vrachtwagen gebeurde woensdagochtend. Daar kwam de vrachtwagen stil te staan op een spoorwegovergang bij Berkel-Enschot. De chauffeur wist op tijd uit de vrachtwagen te klimmen voor deze werd geramd door een trein. Door het ongeluk reden er de hele dag geen treinen tussen Tilburg en Den Bosch.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.