Coronavirus zet duel Willem II - FC Groningen op losse schroeven

27 februari 2020 om 22:38
nl
Het is onduidelijk of vrijdag de eredivisiewedstrijd tussen Willem II en FC Groningen doorgaat. Dat duel staat gepland in Tilburg. Nadat donderdagavond duidelijk werd dat in het ziekenhuis in Tilburg een patiënt ligt met het coronavirus, was er direct contact tussen de competitieleider van de KNVB en de twee clubs. De KNVB zal de officiële instanties volgen, zo heeft de voetbalbond donderdagavond gezegd.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

"Het is niet aan ons te beslissen wat er moet gebeuren", zegt Jan Bluyssen, de competitieleider van de voetbalbond. "Daarom is het eigenlijk heel simpel. Het is aan de burgemeester, want die gaat over de stad. Daarna kan ook de veiligheidsregio stappen ondernemen en vervolgens is er nog het ministerie. Op dit moment is het een kwestie van elkaar goed informeren."

Geen discussie
Kort nadat het nieuws bekend werd had Bluyssen al contact met zowel FC Groningen als Willem II. "Maar we hebben geen concrete afspraken gemaakt. Zoals gezegd, we wachten af wat de officiële instanties gaan beslissen. Wij hoeven geen discussie te voeren, we volgen de betreffende autoriteiten."

Lees alles over de ontdekking van het coronavirus in Brabant op onze themapagina www.omroepbrabant.nl/corona.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.