Op 27 februari 2020 werd in Brabant de eerste coronabesmetting vastgesteld in Nederland. Sindsdien beheerst de coronacrisis ons leven. In dit dossier verzamelen we alle verhalen voor je.

Artikelen over Corona in Brabant

'Dit heb ik nog nooit meegemaakt', politie geschokt door eruptie van geweld in Eindhoven

De politie heeft met afschuw gereageerd op de rellen in de binnenstad van Eindhoven. Daar liep een (verboden) demonstratie tegen de coronamaatregelen zondagmiddag volledig uit de hand. Relschoppers trakteerden de politie urenlang op een regen van stenen, golfballen en messen en sloopten ondertussen het 18 Septemberplein en het Stationsplein. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Koen Simmers, hoofdbestuurder van de Nederlandse Politiebond.

Dit was Eindhoven op 24 januari 2021

Jongeren in jeugdzorg onder druk door lockdown en avondklok: 'Alsof ik tegen een muur aan kijk'

Jongeren die in een opvang van de jeugdzorg wonen, moeten zich ook tijdens de lockdown staande proberen te houden. Midden in een pandemie trokken de 17-jarige June en de 21-jarige Lina voorgoed de deur van het ouderlijk huis achter zich dicht. “Het ging niet meer thuis”, zegt Lina. “Er was erg veel ruzie.” De ouders van June hadden hun eigen problemen en konden niet voor haar zorgen. “Tenminste, niet op de manier die ik nodig had.”

In huis bij June zijn de deurtjes uit de keukenkastjes gehaald (Foto: Combinatie Jeugdzorg)

Uitgestorven winkelstraten, maar deze winkeliers hebben het hartstikke druk

De winkelstraten lijken uitgestorven, maar achter al die gesloten deuren wordt heel hard gewerkt. De klanten winkelen namelijk niet meer in de winkel, maar online vanuit de luie stoel. "Wij begeleiden hen, vragen ze naar hun favoriete kleuren, hun stijl en hun maten. Op die manier brengen we de beleving van écht winkelen bij de klant thuis", vertelt Jantien Streng, eigenaresse van TIEN Conceptstore in het centrum van Tilburg.

Bij kledingzaak Superfly helpt al het personeel mee het klaarmaken en uitleveren van alle online bestellingen.