Op 27 februari 2020 werd in Brabant de eerste coronabesmetting vastgesteld in Nederland. Sindsdien beheerst de coronacrisis ons leven. In dit dossier verzamelen we alle verhalen voor je.

Artikelen over Corona

Horeca Bergen op Zoom blij met strengere controles: 'Maatregelen waren verslapt'

De horeca in Bergen op Zoom is blij met de strengere controles op het naleven van de coronaregels. Dat zegt Harold van der Meer namens de Bergse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland “We zijn natuurlijk nooit blij met extra maatregelen, maar we zijn wel blij omdat de burgemeester niet alleen naar de horeca kijkt, maar ook naar supermarkten en naar jongeren. Uit de cijfers blijkt namelijk dat de besmettingen niet uit de horeca komen.”

Terras Bergen op Zoom

Uitputting bij GGD door corona: ‘Teams niet ingericht op lange en grote inzet’

GGD-teams die zich bezighouden met de bestrijding van infectieziekten zijn niet ingericht op grootschalig optreden zoals tijdens de coronacrisis. Bezuinigingen op de GGD hebben volgens crisiscoördinator Thérèse Claassen bij de GGD’s Hart voor Brabant en West-Brabant hun weerslag op de slagvaardigheid. “De teams opereren normaal als een soort waakvlam op minimumniveau. Dan is er geen probleem, maar als er zoals nu langdurig moet worden opgeschaald, wordt het ingewikkeld.”

De GGD voert coronatests uit (archieffoto: Omroep Brabant).